Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn hier om u te helpen!

Mist u een antwoord of is onze uitleg niet diep genoeg voor u? Vul dan het advies formulier in of bel ons. Wij zullen zo snel mogelijk reageren op uw vraag en u van een passend antwoord voorzien. We kijken ernaar uit u persoonlijk en direct te kunnen helpen.

Wat is infrarood?
In tegenstelling tot wat velen denken, heeft infraroodstraling niets te maken met lichtopbrengst of een rode gloed. Integendeel: infraroodstraling is onzichtbaar! Alles wat warmte afgeeft, kan in de breedste zin van het woord een infraroodstraler worden genoemd: elke persoon, elk lichaam. Of elektrische infraroodstralers.
Er zijn drie infrarode golflengten:
IR-A: de korte golf
IR-B: de middengolf
IR-C: de lange golf
HEATSCOPE ® infraroodstralers werken uitsluitend in het infraroodgolfbereik IR-B.

Hoe werkt de infraroodgolf IR-B?
De middengolf IR-B: De infrarode middengolf is langzamer dan de korte golf. Het dringt slechts ongeveer 2,0-2,5 mm door onder de bovenste huidlagen. Na enkele seconden verspreidt zich een aangenaam warm gevoel door het hele lichaam. Hoewel IR-B infrarood middengolfstralers niet helemaal zonder lichtopbrengst kunnen, redden ze het maar met 15% tot max. 30% van het licht van conventionele stralers. De warmteafgifte is bijna vergelijkbaar met die van kortegolfstralers met aanzienlijk minder licht. Carbon verwarmingselementen worden ook gebruikt voor middengolfradiatoren.

HEATSCOPE ® warmtestralers werken uitsluitend in het IR-B middengolfbereik. De SPOT met de snelle middengolf (warmte, iets meer licht), VISION en PURE met de normale middengolf (meer gereserveerd, nauwelijks zichtbaar licht).

Is de straling van infraroodstralers gevaarlijk?
Er is geen fel rood licht dat pijn kan doen aan de ogen, maar hooguit een omgevingslicht tussen de 0 en 600 lumen (ver onder de straling van een zonsondergang). De manier waarop warmte wordt opgewekt, is gebaseerd op natuurlijke processen; de warmte zelf dringt bij het model HEATSCOPE ® SPOT slechts maximaal 2,5 mm in de huid en bij de modellen VISION en PURE slechts maximaal 2 mm, zonder het weefsel te bereiken.

Met HEATSCOPE ® bent u aan de veilige kant. Artsen maken nog steeds ruzie over de langetermijneffecten van kortegolfstraling. Maar deze radiatortypes vind je niet bij HEATSCOPE ® .

Hoe werken HEATSCOPE® infraroodstralers ?
Infraroodstralers zoals de HEATSCOPE VISION, PURE, NEXT en SPOT verwarmen – afhankelijk van het model – onmiddellijk en direct door minder van de omgeving op te warmen zoals een klassieke heater of terrasverwarmer, maar eerder de oppervlakken en eerste lichaamslagen te verwarmen . In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen zijn er nauwelijks verliezen door opstijgende warmte. De HEATSCOPE ambient heaters (VISION), de design heaters (PURE) en de power heaters (SPOT) werken veel effectiever en doelgerichter!

Wat is de IP-beschermingsklasse voor de HEATSCOPE ® infraroodstralers?
De HEATSCOPE SPOT power warmtestralers hebben IP beschermingsklasse IP24 in overdekte ruimtes. Heatscope biedt hun eigen weerbestendige panelen voor alle onbeschermde gebieden.

HEATSCOPE PURE design warmtestralers hebben IP beschermingsklasse IP65. Dit betekent dat deze warmtestralers buiten kunnen worden geïnstalleerd zonder enige bescherming tegen weersinvloeden.

HEATSCOPE NEXT warmtestralers hebben IP beschermingsklasse IP25. Dit betekent dat deze warmtestralers buiten kunnen worden geïnstalleerd zonder enige bescherming tegen weersinvloeden.

Hoe lang gaan de carbon verwarmingselementen mee?
Alle HEATSCOPE infrarood terrasverwarmers zijn extreem onderhoudsarm. Eenmaal correct geïnstalleerd volgens de gebruiksaanwijzing, hebben de verwarmingselementen een levensduur van minstens 10.000 bedrijfsuren.